Proizvodnja i ugradnja proizvoda od lima.
+38763331794

Stipanići bb, Tomislavgrad

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

+ 387 63 331 794

+385 91 331 7904

  Stipanići bb, Tomislavgrad, BiH

  Ferova Glavica I 21, Šibenik, HR

Top
 

Opšavni limovi

Opšavni limovi

Kod svakog objekta bilo da je pokriven betonskim crijepom ili nekim limenim pokrovom opšavni limovi predstavljaju važan segment bez kojeg se ne može kvalitetno i funkcionalno napraviti krov.

Sve vrste opšava izrađujemo tačno prema Vašem crtežu u maksimalnoj dužini od 8,2 m, i od materijala po vašem izboru.U ponudi su i opšivke standardnih dimenzija koje se najčešće upotrebljavaju u građevinarstvu.

Najčešći tipovi opšava koji se upotrebljavaju su:

Vjetar lajsna

Koristi se kao završetak krovne plohe. Glavna joj je zadaća da spriječi ulazak vjetra ispod strehe i ošteti krov. Također služi i da zaštiti vanjski rubni rog od vanjskih uticaja.

U mogućnosti smo izrađivati različite širine i oblike a u duljini do 8,00 metara. Vjetar lajsna se izrađuje u različitim oblicima i dimenzijama zavisno od potrebe.

Zidni lim

Na mjestima gdje se krovište “naslanja” na postojeći zid, nezaobilazni element koji povezuje krovnu plohu i zid je zidni lim. Izrađujemo ga u više oblika i različitih širina a u duljini do 8,00 metara.

Krovna uvala

Kod spoja dva krova ili kod krovišta sa krovnim kućicama, spoj između krovnih ploha osiguravamo od prodora vode sa krovnom uvalom. Srednji pregib ili kako to majstori kažu “štefalc” osigurava da kišnica ne podlijeva sa jedne strane na drugu.

Kod krovišta gdje specifičnost konstrukcije to zahtjeva na krovnu uvalu po vanjskim rubovima (koje prekriva pokrov) ugrađuje se samoljepljiva krovna brtva kao dodatno osiguranje od kiše snijega i leda.

Parapetni lim

Najčešće se koristi kod ravnih krovova za oblaganje vanjskih zidova i služi da zaštiti zid od prodora vode.Montira se na pocinčane držače i izrađuje se u više oblika i dimenzija zavisno od potrebe.