Proizvodnja i ugradnja proizvoda od lima.
+38763331794

Stipanići bb, Tomislavgrad

Follow us on Social media

Lorem ipsum proin gravida nibh vel velit auctor alique tenean sollicitudin.

+ 387 63 331 794

+385 91 331 7904

  Stipanići bb, Tomislavgrad, BiH

  Ferova Glavica I 21, Šibenik, HR

Top
 
Veliki asortimana proizvoda, uz najnoviju tehnologiju, Limgra Jurić vrši i prateće usluge koje zaokružuju ponudu elemenata od metala i lima.

Plastifikacija

Plastifikacija metala

Je postupak kojim se po naelektriziranom komadu metala, posipa obrnutog polariteta nabijeni prah u pištolju za elektrostatsko prašenje.

Na taj način prah lijepi i po dijelovima koji nisu na direktnom udaru praha. Elektricitet privlači prah gdje ga nema, a odbija gdje je nanesen. U daljnjem posipanju, prah se ponaša kao izolator, jer je poliuretanskog sastava, pa novi sloj praha otpada sa pokrivenog dijela, te imamo ravnomjerno raspoređen sloj koji se tijekom polimerizacije na cca 180°C pretvara u ravnomjeran sloj zaštitne plastike.

Postupak plastificiranja počinje od pripreme metala čišćenjem (odmaščivanje), sušenjem, te ukoliko postoji raniji sloj, predgrijavanjem u peći, zatim se nanosi plastika u fino mljevenom puderu t.j. prahu elektrostatskim ili tribo sistemom, nakon čega slijedi polimerizacija (pečenje na 180-200 °C) te nakon ravnomjernog hlađenja dolazi do pakiranja gotove robe.

Prašenje izvodimo elektrostatskim nanošenjem praha najmodernijim WAGNER pištoljima (u ciklonskoj WAGNER komori koja privlači višak praha), ručno i direktno na površinu za plastificiranje.