Certifikati

CE znak

Šta predstavlja CE znak?

CE znakom se označavaju proizvodi koji se prodaju na teritoriji Evropske unije i ispunjavaju zahtjeve propisanih standarda, čime se garantira sugurnost njihove upotrebe (uključujući sigurnosne, zdravstvene i ekološke odredbe). Da bi se neki proizvod prodavao na teritoriji Evropske unije u obavezi je da posjeduje CE znak.

Limgra Jurić kao dugogodišnji izvoznik svojih proizvoda, ispunjava zahtjeve evropske direktive o građevinskim proizvodima (CPD) 89/106/EEC, kao i zahtjeve evropskog standarda EN14782 i na taj način pruža dodatnu sigurnost i garanciju kvaliteta svojih proizvoda. Svakodnevno u našim proizvodnim pogonima vrši se kontrola kvaliteta materijala i proizvoda koji su takođe prošli razna testiranja ovlaštenih instituta i laboratorija.

Image

ISO 9001

Limgra Jurić od 2010. godine poseduje certifikat njemačke certifikacione kuće TUV SUD za standard ISO 9001:2008.

Certifikat ISO 9001:2008 označava da je firma svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima standarda i dobrom tržišnom praksom koja je usmjerena na poboljšanje kvaliteta proizvoda, usluga i zadovoljstva kupaca. Time dokazujemo da našim proizvodnim procesima ne zagađujemo životnu sredinu, već spriječavamo potencijalne negativne utjecaje na nju. Kupovinom naših proizvoda i Vi učestvujete u ostvarenju tog cilja

Image

Uspješne firme

CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ d.o.o. čini tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom, koji nastoji provesti istraživanje bosanskohercegovačkog poslovanja privrednih subjekata, te posebno izdvojiti i nagraditi Certifikatom one koji to zaslužuju.

Na osnovu stručnih analiza, koje su urađene u cilju isticanja malobrojnih firmi koje se zaista mogu pohvaliti uspješnim poslovanjem, formiran je i ovaj registar. Želimo da istaknemo uspješne firme i na pravi način predstavimo uspješne poduzetnike, po uzoru na visoko razvijene zemlje svijeta.

Mnogobrojne analize i istraživanja na kojima radimo imaju za cilj da informiraju investitore, potrošače, poduzetnike, kao i sve one kojima trebaju relevantne informacije o situaciji na tržištu i kojima je stalo do kvaliteta i unapređenja djelatnosti.

LIMGRA-JURIĆ d.o.o. se nalazi u registru uspješnih firmi što potvrđuje i ovaj certifikat koji smo zasluženo dobili od Centra za istraživanje i razvoj.

Image

Atesti

Svi materijali koje Limgra Jurić koristi u proizvodnji posjeduju jedinstven atest o kvalitetu i tehničkim karakteristikama koji garantira porijeklo, fizičke i kemijske osobine lima.

Na taj način kupcima se garantira da proizvod koji je isporučen po svojim osobinama se ne razlikuje od poručenog proizvoda, osiguravajući ujedno potpuno uvid u sve karakteristike materijala. Trajno opredjeljenje firme je kontinuirana i pouzdana nabavka materijala isključivo od provjerenih, odabranih dobavljača.

Osim materijala, naši profilirani limovi posjeduju jedinstvene ateste odnosno potvrde izdate od ovlaštenog instituta za strojarstvo Sveučilišta u Mostaru gde su eksperimentalno i proračunski testirani. Ovi proračuni potvrđuju nosivost svakog od testiranih profiliranih limova, što pruža dodatnu sigurnost pri projektovanju i ugradnji.

Za proizvodnju profiliranih limova Limgra Jurić isključivo koristi limove koje isporučuju najveći svjetski proizvođači čelika. Sigurni u svoje dobavljače, na ovaj način obezbeđujemo kontinuiran kvalitet svojih proizvoda bez oscilacija u karakteristikama lima.

Image