Plastifikacija

Plastifikacija

Je postupak kojim se po naelektriziranom komadu metala, posipa obrnutog polariteta nabijeni prah u pištolju za elektrostatsko prašenje.

Na taj način prah lijepi i po dijelovima koji nisu na direktnom udaru praha. Elektricitet privlači prah gdje ga nema, a odbija gdje je nanesen. U daljnjem posipanju, prah se ponaša kao izolator, jer je poliuretanskog sastava, pa novi sloj praha otpada sa pokrivenog dijela, te imamo ravnomjerno raspoređen sloj koji se tijekom polimerizacije na cca 180°C pretvara u ravnomjeran sloj zaštitne plastike.

Postupak plastificiranja počinje od pripreme metala čišćenjem (odmaščivanje), sušenjem, te ukoliko postoji raniji sloj, predgrijavanjem u peći, zatim se nanosi plastika u fino mljevenom puderu t.j. prahu elektrostatskim ili tribo sistemom, nakon čega slijedi polimerizacija (pečenje na 180-200 °C) te nakon ravnomjernog hlađenja dolazi do pakiranja gotove robe.

Prašenje izvodimo elektrostatskim nanošenjem praha najmodernijim WAGNER pištoljima (u ciklonskoj WAGNER komori koja privlači višak praha), ručno i direktno na površinu za plastificiranje.

Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o.