Trapezni limovi

Trapezni lim T40

Trapezno profilisani lim T40 kao osnovnu karakteristiku ima izdržljivost pri velikim opterećenjima. Trapez T40 se standardno isporučuje sa dodatnim ojačanjima u donjoj zoni lima koji stvaraju bolji estetski efekat na krovu ali i dodatno ojačavaju ovaj profil. Ovaj trapezno profilisani lim omogućava brzu, laku i jednostavnu montažu

Ekonomičnost i široke mogućnosti primjene su osnovna prednost ovog profila.Pokrivna širina trapeznog lima T40 je 9.700 mm,a potrebnu dužinu,debljinu i boju određuje kupac.Visna rebra kod ovog profila je 40 mm.

Trapezni lim T40 je fleksibilno rješenje, jer se može postavljati na različite tipove podkonstukcije od betonske, čelične, drvene, itd. Pričvršćava se specijalnim vijcima sa neoprenskom podloškom u gornju ili donju zonu krovnog lima. Ugradnju ovog profila trebaju raditi stručna lica osposobljena za ugradnju.

Trapezni limovi
Trapezni limovi

Trapezni limovi u sendvić izvedbi

Trapezni limovi u sendvić izvedbi sa termoizolacijom su se pokazali kao vrlo dobro rješenje za objekte jer za razliku od jednostrukog lima velika je ušteda energijeu objektu.

Struktura krova u ovoj izvedbi je sljedeća:

1. Donji trapezni lim 20/1100
2. PVC folija (parna brana)
3. Z-odstojnik
4. Termoizolacija (Mineralna ili kamena vuna, stiropor)
5. Parapropusna i vodonepropusna folija
6. Gornji trapezni lim 40/965

Galerija

Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o.