Snjegobrani

Snjegobrani

Glavna zadaća snjegobrana jeste da zaustave snježne nanose sa krovišta. Postavljaju se iz razloga da:

– spriječavaju padanje snijega s krova koje može predstavljati rizik za pješake ili oštećivanje drugih struktura

– spriječavaju skupljanje snijega na određenim mjestima zbog pomaka na krovu koji bi predstavljao veliki teret na određenom dijelu krova

Snjegobrani
Snjegobrani

Snjegobrani za crijep

Ako je pokrov crijep tada se snjegobran samo zakači i postavi u odgovarajući žljeb. Snjegobran za crijep je plastificirani bojani čelični sigurnosni element koji služi za pridržavanje snijega na krovu te spriječavanje odrona.

Postavljaju se u donjoj zoni krovne plohe i to u blizini strehe krova najmanje u tri reda, a razmak između snjegobrana ne smije biti veći od 1m radi kvalitetnog rasporeda opterećenja.

Snjegobrane proizvodimo za sljedeće vrste crijepa: Bramac ,Tondach,Bogen,Jungmeyer, a po poterbi i za druge vrste. Proizvode se od pocinčanog platificiranog lima u boji debljine 1mm.

Snjegobrani za lim

Ako je u pitanju limeni pokrov tada u ponudi imamo tri vrste snjegobrana:

– ŠIŠMIŠ snjegobran koji se koristi za limeni pokrov u obliku crijepa i postavlja se u donjoj zoni u najmanje tri reda .Proizvodi se od pocinčanog lima 1mm i plastificira u odgovarajuću boju.

– LINIJSKI snjegobran koji se koristi za limeni pokrov od trapeznog lima i krovnog panela i postavlja se u donjoj zoni u više redova.Proizvodi se od pocinčanog plastificiranog lima 0,55mm u odgovarajućoj boji a dužina jednog snjegobrana iznosi od 50-125 cm.

– SNJEGOBRAN ZA RAVNE KROVOVE koji se koristi za limene pokrove, falcani lim „ dupli falc“ i samouklapajući lim „klic-klac“.Sastoji se od držača šipke koji se pričvrsti za dupli falc i same šipke promjera Ø 28mm koje se provlači kroz držač šipke.

Snjegobrani

Galerija

Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o. Limgra Jurić d.o.o.